Viktig ved flytting

Å flytte kyllinger som er daggamle og opp til ca 2-3 uker går vanligvis veldig greit. Også om de flytter sammen med kyllinger i det nye hjemmet, bare de er på ca. samme alder.
Når du flytter eldre kyllinger, unghøner og voksne, er det viktig å ta enkelte forhåndsregler, slik at fuglene vil finne seg greit tilrette hos deg. De nye fuglene kommer sannsynligvis fra forskjellige avdelinger her, så de kjenner ikke hverandre. For å unngå mobbing og hakking anbefaler vi følgende :
• Unngå sterkt lys innendørs, og spesielt sollys. Dekk til vinduet de første dagene.
• Lag variert "landskap" i hønehuset, lag gjemmesteder. (Les under "hønestell")
• Strø ut korn, brødbiter, og annet som de kan spise, som gress, kløver, frukt
• Gi tilgang til hønegård, om du har det.

Om du har voksne høner, bør unghønene være minst 8 uker om de skal slippes sammen med de eldre. Dette både av hensyn til smitte og helse, og ikke minst i forhold til mobbing.

Vi har mange kyllinger og unghøner, så vi har ikke mulighet til å "kose" med hver og en. Vi legger vekt på å ikke stresse dem unødvendig slik at de blir redde for mennesker.Vi jobber rolig men målbevisst når vi forer og bytter strø. Vi slukker lyset og bruker liten hodelykt når vi fanger fugler til salg eller flytting. Vi bruker ofte hov i tillegg.

Vårt mål er å levere unghøner og høner som er friske og robuste. Vi bytter strø til dem minst 2 ganger per uke til de er 8 uker gamle. Vi unngår at de får uvaner som fjærhakking og kannibalisme ved å gi dem grønt hver dag og korn og frø i strøet å lete etter, samt at vi er forsiktige med sterkt lys. Alle fuglene har mulighet til vagler fra de er 1 uke gamle.